Neem ook een kijkje in onze andere webshops
 •  Snelle levering NL, BE, DE
 • Verzendkosten € 4,95
 • 14 dagen zichttermijn
 • 100% Veilig betalen
 • Snelle online klantenservice
 •  Snelle levering NL, BE, DE
 • Verzendkosten € 4,95
 • 14 dagen zichttermijn
 • 100% Veilig betalen
 • Snelle online klantenservice

Hulpmiddelen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

 1. rakel
  € 3,45

  De rakel is een flexibel kunststof spateltje. De rakel wordt gebruikt om het aangebrachte folie mooi glad te strijken, de eventueel ontstane luchtbellen in het folie te verwijderen of het eventueel gebruikte water weg te wissen. De rakel is een handige, onmisbare tool in plakfolieland. Gebruik de tool altijd voorzichtig zodat je het folie er niet mee beschadigd! - Merk: Aslan - Materiaal: Kunstof - Lengte: 10 cm - Geschikt voor alle folies - Let op: raamfolie plakken? Kies dan de rakel met vilt! Meer info
 2. Aslan folie mesje
  € 9,95

  De Aslan cutter is geschikt voor het professioneel snijden van folie. Het is geschikt voor alle plakfolies en raamfolies die wij op deze site aanbieden. Je kunt het mesje gebruiken om folie exact op maat te snijden, maar je kunt natuurlijk ook leuke vormen of cijfers uit het folie snijden! - Merk: Aslan - Materiaal: metaal Meer info
 3. rakel
  € 4,95

  Deze rakel met vilt is een flexibel kunststof spateltje. De rakel wordt gebruikt om het aangebrachte folie mooi glad te strijken, de eventueel ontstane luchtbellen in het folie te verwijderen of het eventueel gebruikte water weg te wissen. De rakel is een handige, onmisbare tool in plakfolieland. Gebruik de tool altijd voorzichtig zodat je het folie er niet mee beschadigd! - Aanbevolen voor het gladstrijken van raamfolie - Materiaal: Kunstof - Lengte: 10 cm - Geschikt voor alle folies Meer info

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Hulpmiddelen voor het plakken van raamfolie, raamstickers en plakletters

Op raamstickers-maken.nl kun je van alles ontwerpen zoals raamstickers, raamfolie dat gesneden kan worden, plakletters, logostickers, geboortestickers en je kunt bij ons terecht voor kant-en-klare stickers. Maar hoe plak je nou zo'n sticker goed op je raam? Het is ten eerste erg belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed op te volgen. Daarnaast kun je gebruik maken van de hulpmiddelen dat je in deze rubriek vindt.

Hier vind je hulpmiddelen dat je goed kunt gebruiken voor het aanbrengen van je raamfolie, raamstickers en plakletters. Het is erg belangrijk dat de ondergrond waarop je de sticker plakt glad, vlak en vetvrij is. Als dit niet het geval is, zal de sticker of het raamfolie niet goed plakken.

De ondergrond kun je vetvrij maken door deze goed te reinigen. Dit kun je doen door een eigen schoonmaakmiddel te gebruiken, maar het is nog beter om de ondergrond vetvrij te maken met het Aslan AKR schoonmaakmiddel. Dit schoonmaakmiddel is speciaal bedoelt om de te beplakken oppervlakken te reinigen voordat er raamfolie of een sticker wordt aangebracht.

Raamfolie op maat snijden

Het kan zijn dat je het raamfolie of de raamsticker zelf wilt bijsnijden. Je kan het raamfolie of de raamsticker zelf op maat snijden met een Aslan folie mesje of de Aslan veiligheidsmes Easyknife. De Easyknife is veilig in gebruik en ligt stabiel in de hand.

Zodra je folie op maat is gesneden, hoef je het alleen nog op te plakken. Voor een volledige instructie voor het plakken kun je de instructievideo bekijken in de categorie Instructies. In deze categorie vind je ook meer informatie over de folies dat wij gebruiken.

Raamfolie en stickers aanbrengen zonder luchtbellen

Het aanbrengen van het raamfolie of de stickers is eenvoudig. Toch dient het zorgvuldig te gebeuren. Als het raamfolie of de sticker niet wordt aangebracht volgens de handleiding, kunnen er luchtbellen ontstaan. Deze luchtbellen kun je voorkomen door een rakel te gebruiken. Op het moment dat je het raamfolie, de tegelstickers of de plakletters plakt, kun je deze voorzichtig gladstrijken met de rakel. Hiermee veeg je de eventuele luchtbellen of het water onder de sticker vandaan.