Logostickers voor winkelramen

Jaren droomde ik van een eigen winkel. Deze droom leek altijd ver weg totdat in ons dorp in eens een klein winkelpandje vrij kwam. Ik zag dat de huurprijs redelijk was. Bovendien was ik niet gebonden aan een vijfjarig contract. Een perfecte instap voor een beginnende ondernemer. Ik besloot de stoute schoenen aan te doen en na wat onderhandelingen over de huurprijs en overige voorwaarden kreeg ik 1 week later al de sleutel. Natuurlijk was het raar om zo plotseling in deze situatie terecht te komen. Ik had namelijk totaal geen voorbereidingen getroffen en had dus nog geen winkelnaam, geen logo, geen winkelinrichting, geen kassa en geen goederen.

Gelukkig sprongen gelijk mijn ouders en vrienden voor me in de bres. Timo ontwierp mijn logo, mijn vader zorgde voor al het schilderwerk in het pand. Mijn moeder struinde heel Marktplaats af op zoek naar een mooie toonbank, kledingrekken en etalage poppen. Ikzelf begon direct met de inkoop van kleding en sieraden. Het logo dat Timo had ontworpen wilde ik graag op op vlaggen laten drukken. Ook wilde ik ons logo als raamsticker laten bedrukken op dat speciale one way vision raamfolie. Mensen die dan buiten langs mijn winkel lopen zien dan meteen mijn leuk ingerichte etalage met op de ramen ons opvallende logo op diverse raamstickers vermeld. Ben je in de winkel, dan kun je gewoon door de logo en naamstickers heen kijken. Vanuit de winkel heb je niet eens in de gaten dat er stickers op de ramen zitten. Dat is het mooie van one way vision folie.

Van winkelinrichting tot reclame belettering

Het liefst had ik mijn logo ook nog met verlichte belettering aan het pand zien hangen. Maar dat was een behoorlijk prijzige wens, die ik voorlopig nog maar even in de ijskast moet bewaren. Ondertussen had mijn moeder al een mooie steigerhouten toonbank voor me op Marktplaats gevonden en kwamen de pallets met goederen binnen. Ook het kassa systeem kwam op dat moment binnen dus konden we gelijk beginnen met het prijzen van de kleding. Ik had voor mezelf een soort deadline gesteld wanneer ik open wilde gaan. Ik denk dat je jezelf dat ook moet opleggen. Je kunt een soort planning maken en daar naar toe werken. Mijn planning liep aardig op schema. En de belangrijkste zaken had ik ook voor de opening allemaal in orde. Natuurlijk ga je later nog van allerlei dingetjes bestellen. Ik heb bijvoorbeeld nog folders laten maken, wilde nog stickers maken en heb van die leuke reclame pennen besteld die ik mijn vaste klanten cadeau kon geven.

Mijn eigen winkel is een feit

Inmiddels zijn we vijf maanden verder en kijk ik terug op 5 maanden vol veranderingen, hectiek, tegenslagen, progressie en doorzettingsvermogen. Mede door hulp van mijn familie en vrienden heb ik deze zaak zo snel van de grond kunnen krijgen. De positieve reacties van klanten doen me goed. En de verkoopcijfers zijn voor een starter best netjes. Binnenkort ga ik verder uitbreidden met een webshop en begin ik met wat reclame campagnes in ons dorpskrantje. Wie weet kan ik de omzet dan nog verder doen laten stijgen. Ook wil ik mijn collecties verder uitbreidden. Maar stap voor stap. Eerst moet er weer wat verdient worden voordat ik verder kan investeren.